مراکز مذهبی - گردشگری هتل آپارتمان کارا سرعین

  • تپه باستانی آناهیتا

    تاریخی جاذبه گردشگری 

    تپه باستانی آناهیتا که طی سالیان گذشته از آن به نامهای آناهیتا، سارقین و زرتشت یاد شده به شماره 1976 به ثبت آثار ملی رسیده است. این تپه در قسمت غربی شهر سرعین استان اردبیل قرار دارد که از کاوش های انجام یافته در این منطقه اشیاء و سفالینه هایی به بدست آمده که قدمت آنها به اواخر هزاره اول و دوم قبل از میلاد مسیح باز می گردد.تپه آناهیتا سال ها محل عبادت و ریاضت موبدان زرتشتی بوده و در حوالی این معبد مکانی به نام ساری قیه ییلاق بوده که آسایشگاه تابستانی حاکمان ساسانی بوده است. از آتشکده های باقی مانده در این منطقه معابد آناهیتا و آذرفریق هستند . اما بعد از هجوم اعراب به آذربایجان و سقوط امپراطوری ساسانی، ساری قیه و اهمیت معابد و آتشکده های آن رفته رفته در اذهان مردم کمرنگ تر شده و با این وجود بقایایی از آثار مربوط به دورهای سلجوقی، ایلخانی، قراقویونلوها و آق قویونلوها که نشانه هایی از حکومت آنان بر این سرزمین بوده است، وجود دارد.در اوایل دهه چهل به منظور ساختن یک منبع آب آشامیدنی بر روی تپه آناهیتا از سوی مسئولان شهر سرعین بقایای دیوار قلعه و بنای موجود روی تپه از میان رفت. معبد آناهیتا سال ها بعنوان مسجد مورد استفاده اهالی قرارمی گرفت که بنا بر روایات در زیر این تپه و قلعه آن راه های زیرزمین وجود داشته که خروجی یکی از آنها در محدوده «میدان گاومیش گلی» شهر سرعین است که اکنون مسدود می باشد. البته تونل های فرعی دیگری هم در این رابطه با کاربری های متفاوت وجود داشته است . متاسفانه این اثر تاریخی به دلیل کم توجهی مسوولان میراث فرهنگی شاهد از بین رفتن این مکان تاریخی هستیم .

  • چشمه گوز سوئی

    ورزشی جاذبه گردشگری 

    چشمه گوز سوئی یا آب جشم درشهر سرعین جزء مجتمع آبدرمانی قهوه سوئی می باشد آب آن تفریبا اسیدی است . از آب آن برای درمان بیماریهای چشم استفاده می کنند .

  • دره گلستان

    جاذبه گردشگری 

        دره گلستان یا قزل گل لر که به دره آلوارس نیز مشهور است از دره های شرقی سبلان و یکی از عریض ترین و با صفاترین دره های آن در استان اردبیل به شمار می رود. جهت این دره شمال غرب – جنوب شرق است. ارتفاعات سبلان کوچک(هرم داغ) و حاج زال(بزداغ) به ترتیب در شمال و جنوب ابتدای دره قرار دارند که به وسیله گردنه معروف تندرلو به هم پیوند می خورند. این مجموعه منشاء دره محسوب می شوند این بخش از دره به علت وجود سیرک های یخچالی و ارتفاعات صعب العبور همراه با سنگ آذرین چشم انداز ویژه خود را دارد. پس از این بخش که فاقد پوشش گیاهی است به برکت آب های جاری از یخچال ها و برف چال های دائمی و چشمه های پرآب و گوارا چمن زارها و مراتع عالی را تشکیل داده است و به سبب این موهبت به این بخش از دره گلستان اتلاق می شود. دریاچه های یخچالی متعددی در دره گلستان وجود دارد که حاکی از فعالیت های گسترده یخچالی پس از دوره یخبندان می باشد. دو دریاچه و یا به اصطلاح محلی، «گل» از وسعت قابل ملاحظه ای برخوردار است و به سبب این آبگیرها این دره به قزل گل لریا به آبگیرهای طلائی نیز معروف است. جاده در دست احداث این دره را ابتدا به روستای آلوارس و سپس به شهر سرعین مربوط می سازد . در دره گلستان یک آبگرم معدنی فاقد استخر و چشمه گورگور وجود دارد. هم چنین این دره یکی از زیستگاه های مهم کبک، کبک دری و قسمت های شمالی تر آن زیستگاه کل ، بز، قوچ ، میش ، خرس و گراز می باشد. این مکان محل گردشگران در فصول بهار و تابستان می باشد .

time:0.19344806671143 memory usage:4 mb